Over ons

OVER ONS

PRAKTIJK PERSPECTIEF

 

Praktijk Perspectief is sinds 2015 actief. In de loop der jaren hebben wij in onze praktijk ervaren dat veel cliënten worstelden met vraagstukken rondom verlies in hun leven. Hierdoor raakten wij geïnspireerd om ons nog verder professioneel te verdiepen in wat verlies en de daarbij behorende rouw nu eigenlijk inhoudt. Deze kennis en onze eigen verlies- en werkervaringen zetten wij in om de juiste procesbegeleiding bij verlies en rouw aan te bieden. Tijdens onze zoektocht kwamen wij uit bij Manu Keirse. Zijn zienswijze sluit mooi aan bij waarin wij als Perspectief geloven.

VAN WAARUIT WE WERKEN

 

Wij gaan uit van de zelfredzaamheid en de veerkracht die in ons van nature aanwezig is. Het kan echter zo zijn dat onze vermogens nog niet voldoende ontwikkeld zijn om met grote veranderingen in ons leven om te kunnen gaan. Wellicht doordat we het niet hebben geleerd of eerder nodig hebben gehad. Als psychosociaal counselors zien wij het als onze taak om met onze kennis en kunde cliënten te begeleiden in situaties waarin zij vastlopen. Door vragen te stellen zetten we aan tot dieper denken en anders kijken. Hierdoor ontstaan nieuwe inzichten zodat duidelijk wordt wat je nodig hebt om de gewenste verandering in te zetten.INSPIRATIEBRON

 

Onze dankbaarheid is groot dat wij al veel hebben mogen lezen en leren van Manu Keirse. In nauw samenwerkingsverband hebben wij met hem de opleiding Verlies- en Rouwtherapie kunnen ontwikkelen met het opleidingsinstituut Psychodidact te Waalwijk. Daar is Anouk werkzaam als mentor en trainer. Uit eigen ervaring kunnen we bevestigen dat zoals Manu Keirse het zo mooi zegt "lezen over verlies en verdriet, is leren over leven en liefde". Het is onze passie om dit ook weer over te brengen aan anderen.


Lees hier wat onze studenten zeggen: