Anouk

ANOUK

Als psychosociaal therapeut heb ik al vele cliënten mogen begeleiden. Mijn werkwijze is gebaseerd op vertrouwen en gelijkwaardigheid. Kenmerkend voor mij is dat ik een luisterend oor bied, waarbij ik op empathische wijze kennis en kunde inzet daar waar dit helpend is. Daarbij mag humor op z'n tijd niet ontbreken.


In de samenwerking weet ik warmte en professie samen te brengen waarbij verbinding centraal staat. Hierdoor ontstaat ruimte om vanuit eigen kracht te komen tot andere perspectieven. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen via telefoon 06 - 388 99 428, of stuur mij een mail via deze link.

ACHTERGROND

 

Na de basis, professional en senior opleiding Stressmanager CCC te Waalwijk ben ik in 2015 gestart in mijn eigen praktijk: Perspectief, praktijk voor stressmanagement.


Naast de waardevolle ervaring die ik heb opgedaan in contact met cliënten, ben ik mijn kennis en vaardigheden blijven ontwikkelen. Behalve dat ik mezelf als instrument in kan zetten als therapeut, kan ik ook gebruik maken van de Transactionele Analyse, NLP, ACT en EMDR.


Daarnaast heb ik me verdiept in de onderwerpen: Hechting (Neufeld), Systeemtherapie (Steven Pont) en Speltherapie (Henriëtte Mol) om mijn cliënten nog beter te kunnen begeleiden bij problemen die verband houden met de (eigen) opvoeding. Ook kan ik begeleiding geven in de vorm van Relatietherapie (Jean-Pierre van de Ven).


Tevens ben ik als mentor verbonden aan het opleidingsinstituut Psychodidact en aan de opleiding voor Psychosociaal Counselor bij de NHA. Ik begeleid daar studenten tijdens modules en portfolio gedurende de opleiding bij hun ontwikkeling als psychosociaal therapeut en counselor. 


VERLIES

 

Tijdens de contacten met cliënten kwam het onderwerp verlies meer en meer aan de orde. Denk hierbij aan verlies van een dierbare, aan echtscheiding, verlies van een baan of werk, verlies door ziekte en nog vele andere situaties waarin verlies speelt.


Hierdoor werd ik nieuwsgierig naar wat een verlies nu kan betekenen voor iemand en wat rouwen eigenlijk inhoudt? Tijdens deze zoektocht ben ik uitgekomen bij Manu Keirse. Vele boeken en bezoeken aan Manu later, lukt het me nog beter om cliënten met een verlies ervaring te kunnen helpen.


Het werkt inspirerend om te leren over verlies, liefde en verbondenheid en dat heeft er in geresulteerd dat ik in samenwerking met Psychodidact een afstudeerrichting heb ontwikkeld voor Verlies- en rouwtherapeuten die in 2019 van start is gegaan.

 

NFG registratie : 8318

AGB code praktijk : 90060938

RBCZ registratie : 810434R

K.v.K. : 62532243